Samlivsproblemer

Når to mennesker etablerer et parforhold, bringer de hver deres personlighed ind i samlivet – hver deres behov, ønsker, håb og ikke mindst vaner og holdninger til tilværelsen.

I forelskelsesfasen skaber dette som regel ingen problemer og måske heller ikke mens forelskelsen udvikler sig til kærlighed.

Senere, når kærligheden skal plejes, kniber det nogen gange med opmærksomhed og påskønnelse, og forholdet kan let blive præget af fastlåste mønstre, utilfredshed, skænderier, manglende livsglæde og kontakt.

Man forsøger – ofte forgæves – at lave om på sin partner og gør sig ikke klart at blivende forandringer som regel først sker, når man selv er parat til, at gøre det stykke arbejde det er at forandre sine egne indstillinger.
I parterapien tager vi sammen jeres forhold op til revision. Samtalerne kan for eksempel forsøge at afdække og analysere:

  • jeres fællesliv og det individuelle liv I hver især lever.
  • sensualitet, seksualitet, kærlighed og venskab.
  • pligter i hjemmet, børn, økonomi, arbejdsliv og karriere.
  • socialt samvær med venner og bekendte.

Parterapi rummer ikke løsningen på alle problemer og uenigheder, der kan opstå i et parforhold; men jeg kan bidrage til, at I opnår en bedre forståelse af jer selv og af hinanden – en indsigt, der kan hjælpe jer med at genopbygge gensidig forståelse og kærlige følelser til gavn for jeres fortsatte samliv.